Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Eczacılar Günü YYÜ’de Kutlandı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Eczacılar Günü YYÜ’de Kutlandı

Eczacılık Günü nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) bilimsel ve sosyal etkinlik düzenlendi.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Yılmaz’ın yaptığı etkinlikte Eczacılar Odası Başkanı Naman Mızrak da bir konuşma yaptı.

Konuşmasına 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutlayarak başlayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eczacılık Fakültesi’nin kısa sürede teşkilatlanıp öğrenci almaya başladığını söyledi. Türkiye’deki diğer örneklere bakıldığında kısa sürede öğrenci almalarının büyük bir başarı olduğunun altını çizen Rektör Battal, “Bazı eksikliklerimiz var. Ama bunları olanca hızıyla çözmeye çalışıyoruz. Her geçen gün kadromuz daha da genişliyor. Bundan sonrada yönetim olarak vereceğimiz destekle gerek alt yapı gerekse de akademik kadro anlamında tüm eksiklerimizi tamamlamış olacağız.” dedi.

Battal, “Biz eczacılık fakültesinin öneminin farkındayız, zira burada yetiştireceğimiz öğrenciler sağlık hizmetlerinin önemli ayaklarından biri olan eczacı olarak ülkemize hizmet edecekler. Verdikleri bu önemli hizmet dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına ve özellikle eczacılarımıza çok teşekkür ediyorum. Tekrar eczacılık gününüzü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Bir gün sürecek ve çok sayıda bilimsel sunumun yapılacağı etkinlikte ilk sunumu “Eczacılık Tarihi” başlıklı sunumu ile Eczacılık Tarihi Araştırmalarıyla tanınan Mert Sandalcı yaptı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.