“Zalim Bangladeş yönetimini kınıyoruz”

“Zalim Bangladeş yönetimini kınıyoruz”

Hak İş Batman İl Temsilciliği, Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin Bangladeş’te laik Hasina hükumeti tarafından idam etmesine tepki gösterdi.

Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin, laik Hasina hükumeti tarafından idam edilmesine ilişkin Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt tarafından kınama mesaj yayımlandı.

Yayınladığı mesajında Söğüt, Bangladeş yönetiminin Müslümanların sessiz kalmalarından cesaret alıp âlimleri şehit ettiğini söyledi.

Bangladeş yönetiminin daha öncesinde Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman ve onlar gibi birçok âlimi idam ederek şehit ettiğini hatırlatan Söğüt, “Son olarak Cemaat-i İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami idam ettiler. Bangladeş yönetimi Müslümanların sesiz kalmalarından dolayı cesaret alıp bu güzel âlimleri şehit ediyor. Müslümanlar, İslam âlemi bir an önce bu idamlara karşı topyekûn bir şekilde karşı çıkması gerekir. Zalim Bangladeş yönetimini kınayarak Allah’a havale ediyoruz. Ben inanıyorum ki, Bangladeş’teki Müslümanlar gelecekte Hasina yönetimini devirip yerine İslami çerçevede bir hükümet kuracaklardır. Bu hükümet İslam âlemine örnek teşkil edecek inşallah. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin.” dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.