Avrupa Birliği Bakanı: Bıktık sizin ikiyüzlülüğünüzden

Avrupa Birliği Bakanı: Bıktık sizin ikiyüzlülüğünüzden

Mersin'de bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İsralin saldırılarını görmeyen Avrupa'nın ikiyüzlü olduğunu belirtti.

MERSİN- Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu,  Mersin’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, insan haklarını işine geldiği gibi kullanan Avrupa Birliği’nin ikiyüzlülüğünden bıktıklarını söyledi.

 

İslam Âlemi olarak buruk bir Ramazan’ı yaşadıklarını ifade eden Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Çavuşoğlu, “İslam coğrafyasına baktığımız zaman bir tarafta kan, bir tarafta gözyaşı ve son günlerde de tüm dünyanın gözünün önünde gerçekleşen Filistin’de ki, Gazze’de ki katliamlar. İsrail’in zulmü, İsrail’in katliamları.  O nedenle gerçekten buruk bir akşamı yaşıyoruz” diye ifade etti.

 

İsrail’in kaç gündür hava saldırıları ile Gazze’yi bombaladığını hatırlatan Çevuşoğlu, İsrail’in ilk defa Gazze’yi bombalamadığını daha önce de fosfor bombaları ile bebekleri, çocukları, gençleri ve kadınları katlettiğini ve İsrail’in yine hem havadan hem karadan saldırıları ile kadınları, çocukları, gençleri hedef aldığını söyledi.

 

Bütün bunların dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle sürdürdü: “Maalesef dünya bu vahşete sesiz kalmaktadır. Hatta kendini medeniyetin beşiği diye adlandıran ülkeler İsrail tarafında yer almıştır. Bunu gerçekten anlamak mümkün değil. Hiçbir ilke, hiçbir ahlak kuralı vicdan bunu kabul etmez. Bizde Türkiye olarak Ak Parti olarak ve bir Müslüman olarak varsa böyle bir ilke, varsa böyle bir ahlak tanımıyoruz ve de lanetliyoruz. İsrailin zulmünü lanetliyoruz.”

 

“Avrupa’nın ikiyüzlülüğünden bıktık”

Avrupa Birliği’nin ikiyüzlü siyasetinden bıktıklarını aktaran Bakan, sözlerine şöyle devam etti: “Her fırsatta demokrasinin savunucusu kesilen başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere onlara da şunları söylüyoruz: Bıktık sizin çifte standardınızdan. Bıktık sizin ikiyüzlülüğünüzden. Bir taraftan diyeceksiniz ki biz demokrasiyi savunuyoruz, bir taraftan diyeceksiniz ki insan hakları, bir taraftan diyeceksiniz ki uluslar arası hukuk kuralları. Ama İsrail insan haklarını çiğnediği zaman, insanın en doğal hakkı yaşam hakkını ihlal ettiğinde görmezden geleceksiniz, sivilleri öldürdüğü zaman görmezden geleceksiniz ve utanmadan sıkılmadan İsrail’in yanındayım diyeceksiniz. İşte ben o zaman size derim ki, siz ikiyüzlüsünüz. Siz gerçek anlamda demokrasiyi savunmuyorsunuz. Siz insan hakları savunucusu değilsiniz çünkü işinize geldiği gibi insan haklarını savunuyorsunuz. Bir Avrupa Birliği Bakanı olarak, bir Baş Müzakereci olarak, sizlerle bu konuları her gün konuşan bir olarak açıkça söylerim.”

 

“İslam dünyası nerde, Müslüman dünyası nerde”

İslam dünyasına seslenen Bakan Çavuşoğlu, şunları aktardı: “Bazen bize diyorlar ki, malum bu AB ikiyüzlü. Ne işiniz var bunlarla. Gelin biz İslam birliğini kuralım. İslam birliği içinde olalım. Ben burada şunu söylüyorum; hadi bu batıyı anladık, hadi bu İsrail’in yanında yer alanları anladık. Peki, İslam dünyası nerde, Müslüman ülkeler nerde, onlar neden korkuyorlar. Onlar neden seslerini çıkaramıyorlar. Bosna da katliamlar oldu sustular, Mısır’da darbeler ve katliamlar oldu destek oldular şimdi Filistin de katliam var susuyorlar.  Peki biz bunlarla nasıl bir birlik kuracağız. Nasıl birlikte yürüyeceğiz bunlarla. Biz tek başımıza da kalsak doruyu söylemeye devam edeceğiz.” (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.