'Başbağlar katliamı 22 yıldır aydınlatılmadı'

'Başbağlar katliamı 22 yıldır aydınlatılmadı'

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik, Başbağlar’da 33 Müslüman’ın hunharca katledilmesinin 22’inci yılında bir açıklama yaparak, bu katliamın hâlâ aydınlatılmadığını belirtti.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 Müslüman’ın hunharca katledilmesinin 22’inci yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdullah Çelik, yaşanan katliamın geçen 22 yıl içerisinde hâlâ aydınlatılamadığını dile getirdi.  

22 yıldır aydınlatılmayan bu katliamın toplum vicdanında bir yara olduğunu belirten Abdullah Çelik, “Olay yeri incelemesini savcının değil, görevli bir askerin yaptığı, gerçek faillerinin bulunup cezalandırılmadığı, sanık olarak tutuklananların hemen hemen hepsinin salıverildiği bir bilinmezin içine hapsedilip aydınlatılmamış bu olay toplumsal bir yara, vicdanî bir sızıdır.”  dedi.

Karanlık kalan olayın aydınlatılması gerek

Çelik, yaptığı açıklamanın devamında, “Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak geçen Başbağlar katliamının üzerindeki sis perdesinin bir türlü aralanmaması, olaya ilişkin davanın oldubittiye getirilmesi manidardır. Türkiye’nin hukuken şeffaflaşması, farklılıkların zenginlik zemini bulabilmesi için bu ve benzeri karanlıkta kalan ve bırakılan olayların toplum vicdanını tatmin edecek ölçüde aydınlığa kavuşturulması, sorumlularının cezalandırılması son derece önemlidir.” dedi. (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.