Batman Belediyesi eski Başkanı Necdet Atalay tutuklandı

Batman Belediyesi eski Başkanı Necdet Atalay tutuklandı

Batman’da yapılan soruşturma kapsamında PKK’ye yardım yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ile DBP ve HDP yetkililerin de olduğu 26 kişi tutuklandı.

Batman'ın Sason ve Kozluk ilçelerinde PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 39 kişiden 26’sı tutuklandı.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan Batman Belediyesi eski Başkanı Necdet Atalay ile DBP ve HDP’nin bazı ilçe başkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişi tutuklanırken, 15 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, 20 Eylül 2016 tarihinde Batman il merkez, Kozluk ve Sason ilçeleri ile Şırnak ili Cizre ilçesinde toplam 39 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda aralarında DBP İl Başkanı, DBP ve HDP’nin bazı ilçe başkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu toplam 39 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan 39 kişi’den 24’ü çıkarıldıkları Batman ve Sason Sulh Ceza Mahkemelerince tutuklanırken 2 kişinin savcılıkça, 13 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Sason ilçesinde başlatılan soruşturma kapsamında hakkında dava açılan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın 26 Ekim’de görülecek duruşmaya katılmaması durumunda ‘zorla getirilme’ kararı çıkarıldığı öğrenildi. İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.