Batman Kozluk'ta minareyi andıran kaya  görenleri şaşırtıyor-foto

Batman Kozluk'ta minareyi andıran kaya görenleri şaşırtıyor-foto

Batman’ın Kozluk ilçesinde asırlar boyunca doğal kuvvetlerin aşındırmasıyla oluşan ve adeta bir minareyi andıran kayayı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Uzunyazı köyü (Baberkuşa) Seymenler ( Balanoki) mezrasında bulunan ve adete minareyi andıran dik kayayı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Asırlardır doğa kuvvetlerin aşındırmasıyla oluşan kayayı görenler, fotoğrafa çektirmeden buradan geçmiyor.

Bir yere yaslanmadan ve tonlarca ağırlıkta olmasına rağmen dik duran ve “Minara Balanoki” (Seymenler Minaresi) adını verilen kaya hakkında konuşan Seymenler  mezrası sakinlerinden Giyasettin Sezgin, kayanın bir asırdan fazladır yıkılmadan dik durduğunu ifade etti.

Sezgin, “Mezramızda bulunan bu kaya parçasına Kürtçe “Minara Balanoki” adını vermişler. Büyüklerimizden böyle duyduk. Bu kaya parçası daha önce dağa bitişik bir şekildeymiş. Zamanla dağın aşınmasıyla bu kaya parçası şimdiki halini almış. Kendimi bildim bileli bu kaya parçası bu şekildedir. Köyümüz bu kaya parçasıyla tanınıyor. İnsanlar bu kaya parçasını çekmek için buraya çok geliyorlar.” dedi. (M. Fatih Akgül, Emrah Deniz- İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.