​Batman Kozluk'ta piknik alanları sonbahara doğru dolup taştı

​Batman Kozluk'ta piknik alanları sonbahara doğru dolup taştı

​Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Ayngebire piknik ve mesire alanı Sonbahara doğru gittiğimiz günlerde doldu, taştı.

Batman’ın Kozluk ilçesi Tosunpınar köyünde bulunan ve 17 yıldır piknik alanı olarak kullanılan Ayngebire Piknik Alanı sonbahar günlerine doğru vatandaşların akınına uğradı.

İlkbahar ve yaz ayları boyunca binlerce vatandaşın konak yeri haline gelen Ayngebire, bölgenin önemli piknik alanları haline geldi. Batman ve çevre illerden Ayngebire Piknik Alanına gelen yüzlerce vatandaş burada piknik yapıp, dinleniyor.

Ağaçların yoğun olduğu ve suyun bol olduğu yerleri tercih eden vatandaşlar, aileleriyle birlikte yılın son pikniklerini yapmak için alana akın ediyor.

Alan yetkilileri ise pikniğe gelen vatandaşlara çevrenin temizliği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Kendi alanları dışında bulunan yerlerde çevre temizliğine önem vermeyen vatandaşların biriktirdikleri çöplerin çevreyi ve dere suyunu ciddi anlamda kirlettiğini belirten alan yetkilileri, bu konuda pikniğe gelen vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini söylediler.

Bazı basın kuruluşlarında ‘Ayngebire Piknik Alanı Çöplükten Geçilmiyor’ gibi haberlerin asılsız olduğunu savunan alan yetkililerinden İrfan Tilki, kendi alanlarında günlük temizliklerini yaptıklarını, pikniğe gelen vatandaşların daha güzel vakit geçirmeleri için her türlü hizmeti sunduklarını belirtti.

Asılsız haberleri yapanların bizatihi gelip burayı görüp öylece haber yapmalarını istediklerini söyleyen Tilki, “Biz bize ait olan yerlere, ulaşabildiğimiz yerlere kadar her gün temizliğimizi yapıyoruz. Bazı müşterilerimiz gelip yiyip içiyor yere atıyor. En azından biraz çevreye duyarlı olsalar biz daha da memnun kalırız. Biz elimizden gelen hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bütün imkânlar var burada. Eli boş gelse bile istediği şeyi burada temin edebiliyor.” dedi.

Her yerde çöp kovaları ve konteynırları olduğunu belirten Tilki, gelen ailelere de çevre temizliği açısından çöp poşeti de verdiklerini, söyledi.

“Bu alanda alkol mamulleri yasaktır”

Pikniğe gelen vatandaşlar nasıl ki evlerini, bahçelerini temiz kullanıyorlarsa burayı da temiz kullanmalarını istediklerini söyleyen Tilki, giriş, park ve oturma parasının da olmadığını en azından buraya gelenlerin çevre temizliğine önem vermesi gerektiğini, kaydetti.

Tilki, “Aile piknik yerine gelen kişilere şu uyarıda bulunmak istiyoruz. Alkol ve mamullerinden kaçınsınlar ki burada alkol kullanmak yasak olup içenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Onun dışında zaten alkol kullananlar bu alan içinde bekletilmeyecek ve alan dışına çıkarılacaklardır. Alkol kullanmak buradaki milletin sağlık ve huzuru için yasak olup başka yerlerde de tüketilmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.