BDP'li aday:"Ben Kürt değilim, çok kimlikli bir insanım"

BDP'li aday:"Ben Kürt değilim, çok kimlikli bir insanım"

Latin Katolik Kilisesini ziyaret eden BDP Mersin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Sibel Yiğittekin, "Ben Kürt değilim, çok kimlikli bir insanım." dedi. Yiğittekin ayrıca AK Partiyi eleştirirken, İslam baskısı yaşadıklarını öne sürdü.

MERSİN - BDP Mersin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Sibel Yiğittekin, bir grup partili ile Latin Katolik Kilisesini ziyaret etti.

 

Kilisenin önde gelenlerinden Lina Nasif, BDP’yi eşbaşkanlık sisteminden dolayı tebrik ederken, Yiğittekin de, "Ben Kürt değilim, çok kimlikli bir insanım." dedi.

 

BDP'li Yiğittekin'i kapıda karşılayan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan kilise üyeleri, Yiğittekin ile tek tek kucaklaştılar. Yapılan ikramlarla birlikte ziyaret sohbet havasında geçti.

 

"Kur'an kadar İncil, Tevrat ve Zebur'da o kadar önemli"
İnançlı bir insan olduğunu ifade eden Yiğittekin, İncil'in bir ayetinden örnek vererek, "İncil'de çok etkilendiğim bir söz vardır: ‘Çocukları öldürülen anneler artık avutulmak istemiyor; çünkü onlar yok artık’ bu beni çok derinden etkileyen bir sözdür. Ben aynı zamanda inançlı bir insanım. Kuran-ı Kerim benim için ne kadar önemliyse, İncil de, Tevrat da Zebur da benim için o kadar önemli ve anlamlıdır." dedi.

 

"İslam baskısı yaşıyoruz"
AKP'yi eleştiren Yiğittekin, "Bugün iktidarın dayatmış olduğu bir İslam baskısı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
 

 

"Ben Kürt değilim"
BDP'de sadece Kürtlerin siyaset yapmadığını ifade eden Yiğittekin, "Ben bir Kürt değilim; çok kimlikli bir insanım. Benim annemin bir tarafı Arap bir tarafı Rum’dur. Babam da Gürcüdür aslen. Hepimiz bu çerçevede bakıyoruz. Bir arada olduğumuz zaman birbirimize güç vereceğimize inanıyoruz. Bugün burada sizlerle beraber olmak bizim için çok güzel.” dedi. (Üsame Ortaç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.