"Çalışmak oruç tutmaya engel değil"

"Çalışmak oruç tutmaya engel değil"

Mersin'de çalışarak oruç tutan vatandaşlar, sıcak yaz günlerinde çalışmanın oruç tutmaya engel olamayacağını belirtiler.

MERSİN - Mersin’de sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu Ramazan ayında çalışan vatandaşlar, çalışmanın oruç tutmaya engel olamayacağını belirttiler.

 

Ramazan ayının bu yıl yaz ayının kavurucu sıcaklıklarına denk gelmesi nedeni ile inşaat ve diğer ağır iş sektöründe çalışan kimi vatandaşlar, sıcak hava bahanesi ile oruç tutmamayı bahane ederken yine aynı sektörlerde çalışan işçiler çalışmanın ve kavurucu sıcaklıkların oruç tutmaya engel olamayacağını belirttiler.  Oruç tutan işçiler aynı zamanda bugünlerde tutulan orucun sevabının daha da farklı olacağı inancı ile tutulan orucun daha da güzel olduğuna vurgu yaptılar.

 

“Çalışmak hiçbir zaman oruç tutmaya engel değildir” diyen Demirci Bedir Ağdin, “Allah’a hamd olsun sabah 7-8 civarı açıyoruz, akşamda iftar saatine yakın dükkânı kapatıyoruz. Akşama kadar makineler ile özellikle 400 dereceye çıkan kaynak makinesi ile çalışırken Allah’ın yardımı her zaman vardır” ifadelerini kullandı.

 

Fayans ustası Aydın Büyük ise inşaatta çalışarak oruç tutmanın zor olduğunu ancak tutmak zorunda olduklarını ve bu dünyada kolay bir iş olmadığını belirtti.

 

Soba ustası Zafer Bülbül de çalışmanın oruç tutmaya engel olamayacağı konusunda şunları dile getirdi: “Çalışmak hiçbir zaman oruç tutmaya engel değildir. Kişi tutacağı orucun hayrının ne kadar büyük olduğunu, sevabının Allah katında ne kadar yüce olduğunu bilirse çalışmayı hiçbir zaman oruca engel etmez. Fakat diğer zamanlara nazaran biraz daha düşük bir kapasite ile geçirirse daha güzel olacağını düşünüyorum inşallah.”

 

Tekstil firmalarına iplik satan pazarlamacı Talha Taş ise “Oruç tutmak çok güzel. Bu sıcak günlerde oruç tutmamız belki normal zamanlara göre çok zordur ama insan oruç tuttuğu zaman Allah gerçekten yardım ediyor. Bazı insanlar sıcaklıkları bahane ederek tutmayabiliyor. Ben şuna inanıyorum; eğer bir insan niyet ederse Allah Teala gerçekten kendisine yardım ediyor. Ve gerçekten çalışmak oruç tutmaya engel değildir. İnsan belki zorlanıyordur ama onun mükâfatını da Allah Teala’dan beklemesi gerekir.” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.