"Cezaevindeki hasta mahkûmlar serbest bırakılsın"

"Cezaevindeki hasta mahkûmlar serbest bırakılsın"

Cezaevlerinde 162'si ağır olmak üzere 544 hasta mahkumun bulunduğunu belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi, hasta olan tutsakların serbest bırakılması için adliye önünde eylem yaptı.

 

MERSİN - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, cezaevlerindeki hasta mahkumların tahliye edilmesi için Mersin Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına SES üyeleri ile bazı mahkum yakınları katıldı. 

 

Basın açıklamasını okuyan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt,  cezaevlerinde 162’si ağır olmak üzere 544 tutsağın bulunduğunu kaydetti. Mersin cezaevinde yatan 65 yaşındaki kalp hastası Salih Tuğrul’un 6 farklı raporu olmasına rağmen salıverilmediğini söyleyen Bozkurt, bunun ise Terörle Mücadele Şubesinin (TEM), ‘toplum içerisinde tehlikeli ve sakıncalıdır’ yazısına istinaden serbest bırakılmadığını belirtti.

 

Tecrit uygulamasının hastalıkların teşhisini ve tedavisini engellediğini savunan Bozkurt, bu şekilde erken teşhisle tedavi edilebilecek hastalıkların tedavi gecikmesi yüzünden ölümlere yol açtığı kaydetti.

 

Ceza ve güvenlik tedbirleri hakkındaki kanun gereği cezanın infazı mahkumun hayatı için tehlike oluşturuyorsa cezanın infazının ertelenmesi gerektiğine dikkat çeken Bozkurt, bu kararın ise adli tıp kurumunun gerekli raporu vermesine bağlandığı ifade etti.  (Osman Öksüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.