‘Dini değerlere saldırı gibi bir özgürlük olamaz’

‘Dini değerlere saldırı gibi bir özgürlük olamaz’

Charlie Hebdo ve Cumhuriyet gazetesinin Hz Muhammed (SAV) tasvirli karikatür yayımlamasına sert tepki gösteren Mustazaflar Cemiyet Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu, dini değerlere yönelik saldırıların özgürlük olarak nitelendirilemeyeceğini vurguladı.

Charlie Hebdo ve Cumhuriyet gazetesinin Peygamber Efendimize yaptığı çirkin saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor. İslami değerlere yapılan pervazsız saldırıları kınayan Mustazaflar Cemiyet Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu, bunu yapan insanların Yahudi zihniyetini icra ettiklerini belirtti, yapılanların basın ya da kişi özgürlükleri ile alakasının olmadığının altını çizdi.

 

Charlie Hebdo adlı derginin 3 yıl önce de Peygamber Efendimize hakaret içerikli bir karikatür yayınladığını hatırlatan Yumlu, “Dergi, bu çirkin saldırıları ve çirkin hakaretleri zaman zaman kendi dergisinde yayın yaparak devam ettirdi. Neticesinde bilindik saldırılar gerçekleşti. 12 insan öldürüldü. Fakat şunu belirtmek gerekir. İnsanları, dini duygulara saldırma noktasında özgür olarak göremeyiz.” dedi.

 

“Yapılanlar basın özgürlüğü olamaz”

Yumlu, “Bugün Cumhuriyet gazetesi de maalesef Türkiye’deki Charlie Hebdo düşüncesine sahip olan ve o minvalde yayın yapan bir kuruluş. İslami değerlere hakaret eden, İslami değerlerle dalga geçen bir anlayışa sahip. Bunlar basın özgürlüğü adı altında insanlara sunulamaz. Basın özgürlüğü birilerine hakaret etme, birilerini aşağılama hakkı vermez.” ifadelerini kullandı.

 

İnsanların kutsalları hakkında daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Yumlu, “Bir insan eğer benim için bu kutsaldır, bu değerlidir, diyorsa onların o kutsalları konusunda hassas olmak lazım. Nasıl ki Peygamber Efendimiz; ‘Siz onların ilahlarına küfretmeyin ki onlar da sizin ilahınıza küfretmesin’ şeklinde bizi uyarıyor ise bu hakareti yapanların da bu evrensel mesaja uymaları gerekir” şeklinde ifade etti.

 

“Cumhuriyet gazetesi, derginin Türkiye’deki yansımasıdır”

Toplumu birbirine düşman haline getirmeye çalışılan bu tür davranışlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden Yumlu, “Derginin yapmış olduğu bu çirkin saldırıyı, bu çirkin karikatürün yayınlamasını nefretle kınıyorum. Ve gerçekten kabul edilemez bir davranış olarak görüyorum. Bu derginin yansıması olan Cumhuriyet gazetesinin bu tavrını da kesinlikle kabul etmiyor ve nefretle kınıyorum. Bence akıllarını başlarına almaları lazım. Bunlar gerçekten aydın olduklarına inanıyorlarsa İslam’ın kutsallarına hakaret içerikli hiçbir şekilde yayın yapmamaları ve söylemlerde bulunmamaları gerekiyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (Osman Öksüz- İLKHA)       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.