Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi

Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi

Gaziantep’te SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım ünitesinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldi.

Merkez Şehitkamil ilçesi İncili Pınar Mahallesi Ali Fuat Cebesoy Bulvarındaki SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesinin 1’inci katında bulunan Covid-19 bölümünün yoğun bakım ünitesinde dün sabah saat 04.45’te yüksek akım oksijen tüpü patladı.

Covid-19 hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde, oksijen sisteminin etkilendiği patlama ile birlikte yangın çıktı. Yangının başlamasının ardından yangına müdahale eden hastane çalışanları ve sağlık çalışanları durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi.

Hastane çalışanları alevlerin arasında kalan hastaları kurtarmak için çalışma başlattı. Yoğun bakım ünitesinin bulunduğu bölümün camlarını kırmaya çalışan hastane çalışanları büyük bir panik yaşarken yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Hastane çalışanları kısa sürede hastaneye gelen itfaiye ekipleri ile birlikte yoğun bakım ünitesinin camlarını kırarak içeri girerek alevlerin arasındaki 19 yoğun bakım hastasını tahliye etti.

Tahliyesi sağlanan hastalardan 7'sinin hayatını kaybettiği belirlendi. Bu sırada başka hastaneye sevk edilmek istenen bir hasta daha hayatını kaybetti.

Yoğun bakım hastası 11 kişi ile farklı bölümlerde tedavi gören ve yangında dumandan etkilenen 3 hasta olmak üzere 14 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere nakledildi.

Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat'ın (64) hayatını kaybettiği yangının ardından farklı hastanelere sevk edilen yoğun bakım hastalarından Osman Daşdemir (79), Medine Harman’ın (63) ve bu sabah saatlerinde de 25 Aralık Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edilen hastalardan Hamo Aslan'ın da (72) hayatını kaybetmesiyle patlamada ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

7 hastane çalışanı yaralandı

Yangına müdahale sırasında 51 hastane personeli de yaralandı. Büyük bölümü dumandan etkilenen çalışanlara oksijen tedavisi uygulandı. Alevlerin arasına dalarak hastaları kurtarmak isteyen 7 kişinin vücutlarında ise yanıklar oluştu. İsmi öğrenilemeyen 7 kişi, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyiye giden 7 kişinin, bu sabah normal servislere alındığı öğrenildi.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Olayın ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

Polis ekiplerinin önlem aldığı hastanede, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından da inceleme başlatıldı. Adliyeden görevlendirilen 7 kişilik bilirkişi ekibi de soruşturma için atanan 2 savcı nezaretinde hastanede gün boyu inceleme yaptı.

Yangının çıktığı yoğun bakım ünitesinde teknik olarak yapılan incelemenin tamamlanmasının ardından bilirkişi ekibinin rapor hazırlığına başladığı öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten savcılar yangının çıktığı ünitede görev yapanların yanı sıra olay günü hastanede bulunan doktor, hemşire ve diğer çalışanların ifadesine başvurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.