İmam Hatip öğrencisi 8 ayda hafız oldu

İmam Hatip öğrencisi 8 ayda hafız oldu

​Mersin'in Mezitli ilçesinde hafızlık Kur'an kursuna giden 12 yaşındaki İmam Hatip öğrencisi 8 ayda hafız oldu.

Mezitli İlçe Müftülüğüne bağlı Mezitli Merkez Hafızlık Kur'an Kursu'na giden 12 yaşındaki İmam Hatip öğrencisi Seyit Ali Karaaslan 8 ayda hafız oldu.

8'inci sınıf örgün eğitimime İmam Hatip Ortaokulunda devam eden Seyit Ali Karaaslan Ankara Rifat Börekçi Eğitim Merkezi'nde 26.09.2017 tarihinde yapılan hafızlık tespit sınavına katılarak hafızlık belgesini almaya hak kazandı ve hafızlığını belgeledi.

12 yaşındaki küçük hafız Karaaslan, hafızlık Kur'an kursuna giderek 8 ayda hafızlığını tamamladı. Karaaslan kendisini yetiştiren hafızlık hocası Mehmet Erçil ile birlikte Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'u ve Mezitli İlçe Müftüsü Süleyman Şahin'i makamında ziyaret etti.

Karaaslan ve hocasına çeşitli hediyeler takdim eden İl Müftüsü Çoşkun, daha çok çalışıp millete güzel hizmetlerde bulunmasını hatırlatarak, hafızlığın kendisine birçok sorumluluk yüklediğini, bu güzel ve eşi bulunmaz kazanımın hayatında güzellikler sergileyerek taşımasını öğütledi.

Küçük hafız kendisinin de ilerideki hedefinin müftü olmak istediğini söylemesi üzerine Çoşkun, "Bunu başaracaksın bunda çok ümitliyim." dedi. 

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler