Mersin’de içme suyu sıkıntısı sona eriyor

Mersin’de içme suyu sıkıntısı sona eriyor

Mersin Bozyazı ilçesi Tekedüzü Mahallesi'ne döşenen içme suyu hattıyla yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken bölgede içme suyu sorununu giderilmesi bekleniyor.

Mersin merkezi ile birlikte ilçelerde çalışmalarını yürüten MESKİ Genel Müdürlüğü, Derebaşı ve Tekedüzü mahallelerinde yaşanan su sıkıntısının giderilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bozyazı ilçesin su sorununun giderilmesine yönelik Derebaşı mahallesinde 850 metre içme suyu hattının döşendiğini belirten yetkililer, döşenen bu hatta ilave olarak 63 milimetre çapında yaklaşık bin 200 metre daha hattın döşenerek yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken bölgenin içme suyu sorununun çözüme kavuşturulduğuna vurgu yaptılar.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada,  Mersin Merkez ve İlçelerin daha nitelikli içme suyuna kavuşması için söz konusu çalışmaların ihtiyaç olan her bölgede yapılacağı belirtildi.

Büyükşehir ile birlikte yatırımların artarak devam edeceği vurgulanan açıklamada, "MESKİ olarak, acil ve öncelik sırasına göre yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerimiz kentin en ücra köşesine kadar ulaşacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz, Mersin merkezde gerçekleştirdiğimiz alt yapı modelini ilçelerimizde de uygulamaktır” denildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.