Mersin'de Siyer Sınavı'na ilgi

Mersin'de Siyer Sınavı'na ilgi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'na Mersin'de vatandaşlar ilgi gösterdiler.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Sınavı, Mersin'de yoğun katılımla gerçekleşti.

5 ilçe ve 13 merkezde yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla düzenlenen sınava katılanlar, soruları cevaplandırarak, optiklere geçirdiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörlüğü yetkililerinden Bedir Karakayalı, Siyer Sınavı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sınavın herhangi bir sıkıntı olmadan gerçekleştirildiğini belirten Karakayalı, "Yaklaşık iki aylık bir süre zarfında yoğun çaba içerisine giren arkadaşlarımız, okullarda ve mahallelerde gezerek sınava kayıt aldılar. Mersin genelinde 5 ilçe ve 13 merkezde yaklaşık 4 bin katılımcının katılımıyla 4 kategoride sınavımızı gerçekleştirdik. Sınava katılan kardeşlerimiz, okudukları kitaplardan peygamberimizin hayatını öğrendiler. Buna vesile olduğumuz için mutluyuz. Hazreti Peygamber'in hayatını kendi hayatlarına yansıtmaları temennisiyle katılan katılımcılara teşekkür ediyoruz." dedi.

"Kitabı 18 defa okuyarak sınava hazırlandım"

Siyer Sınavı'na her sene olduğu gibi bu yıl da katıldığını bildiren Halil İnce, "Bu sene kitabı 18 defa okuyarak sınava hazırlandım. Peygamber Sevdalıları Platformuna organize ettikleri bu sınavdan ötürü teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sınav kitabını birkaç defa okuduğunu kaydeden Sevgi Medice, hem kolay hem de zor soruların olduğunu ama genel itibariyle sınavının kolay geçtiğini dile getirdi.

Katılımcılardan Nuri Baran, "Sınava arkadaşlarımın aracılığıyla katıldım. Kaynak kitabını 3 defa okuyarak hazırlandım. Yapılan bu sınavda kaybeden yoktur. Sınavı hazırlayan ve organize eden Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tarsus'ta Siyer Sınavı heyecanı

Tarsus genelinde 3 okulda yapılan Siyer Sınavı'na bin 300'ün üzerinde başvuru yapılmıştı.

Sınav için okullara gelen katılımcılar, sınav yetkilileri tarafından okul girişlerine asılan "Siyer Sınavı'na Hoş Geldiniz" yazılı pankart, gül suyu ve şekerleme ile karşılandılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu Tarsus Koordinatörlüğü yetkililerinden Akan Ayçoban, şunları söyledi: "Yaklaşık 2,5-3 aydır ilçemiz genelinde Siyer Sınavı'na hazırlanıyorduk. Hamdolsun bugün sınavımızı gerçekleştirdik. Amacımız Hazreti Muhammed'in hayatını çocuklarımız başta olmak üzere 7'den 70'e herkesin öğrenmesini sağlamaktır. İslam'ın ne gibi sıkıntılarla günümüze geldiğini, sahabelerin ve peygamberimizin ümmetin selameti için ne çileler çektiğini, hangi zorluklardan geçildiğini gençlerimize ve tüm peygamber aşığı halkımıza anlatalım istedik. Bu amaç doğrultusunda böylesi güzel bir sınavı gerçekleştirdik. Böylesi güzel bir sınavda emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyor, Allah kendilerinden razı olsun diyorum."

İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.