Mersin’de yaz Kur’an kursları devam ediyor

Mersin’de yaz Kur’an kursları devam ediyor

Mersin’de, okulların tatile girmesinden sonra başlayan yaz Kur’an kursları tüm hızıyla devam ediyor.

21 Ağustos’a kadar devam edecek olan yaz Kur’an kursları devam ederken öğrenciler bu kurslarda Kur’an-ı Kerim dersi dışında siyer, tecvit ve temel dini bilgiler dersleri alıyor.

Merkez Akdeniz ilçesi Yeni Hal Mahallesi Araplar Camii Kur’an öğreticisi Abdullah Polat, Kur’an eğitiminin devam ettiğini ve camilerinde 25 civarında öğrencinin olduğunu söyledi. Başlangıçta 3 kişinin Kur'an-ı Kerim dersi aldığını belirten Polat, şu an 12 öğrencinin Kur’an’a geçtiğini ifade etti.

Klasik yöntemlerle ders vermenin çocuklarda Kur’an ve cami ile gönül bağının oluşmadığını söyleyen Polat, “Klasik öğretim yönteminde çocuklar camii ve Kur’an ile gönül bağı oluşmuyor. Ders arasında mutlaka yaşlarına uygun bir oyun oynatıyoruz. Haftada bir kez hep beraber kahvaltı yapıyoruz. Haftada bir yakındaki bir okulun bahçesinde futbol oynuyoruz.” dedi.

Ailelerin çocuklarının eğitimlerini takip etmesi gerektiğini belirten Polat, “Ailelerinden izin alarak geziye gidiyoruz. Aileler çocuklar ı ile ilgilenmeli. Camide öğretilenlerin tekrarı mutlaka evde yapılmalı. Aileleri ziyaret ederek, ilgisiz ailelerin dikkatini çekiyoruz. Bu yöntem Kur'an’ı ve camiyi sevdirme yönüyle çok başarılı. Sürenin kısa olması, çocuk ve ailenin tutumu, eğitim kalitesi üzerinde belirleyici.” dedi.

Kur’an-ı Kerim dışında ahlâk, siyer, ilmihal, akaid ve temel dini bilgiler dersleri verdiklerini söyleyen Polat, kendisinin karakter eğitimi üzerinde de durduğunu ifade etti.  (Osman Öksüz - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.