Mersin'den Suriye’ye  50 TIR yardım

Mersin'den Suriye’ye 50 TIR yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, ’Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Mersin genelinde toplanan 50 TIR dolusu yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

Mersin İl Müftülüğü organizasyonunda toplanan yardım malzemelerinin Suriye sınırına hareket etmeden önce  Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde tören düzenlendi.

Okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan törende konuşan  İl Müftüsü Ali Melek, 4 yılı aşkın bir süredir Suriye’de  insanların mazlum ve mağdur bir şekilde hayatta kalabilmeye çalıştıklarını vurguladı.

Melek, "Biz millet olarak sadece elimizi değil, kucağımızı açtık, evimizi açtık ve en önemlisi de yüreklerimizi açtık. Onları, o mazlum ve mağdur olan insanları hiç şüphesiz kendimizden biri gibi gördük. Türkiye Diyanet Başkanlığımız 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' adı altında kampanya geliştirerek, önce camilerimizde nakdi olarak hayırlarını oraya doğru yöneltti ve daha sonra bu kampanya doğrultusunda ayni yardımların o insanlara ulaştırılması noktasında bir çalışma yaptık ve iki haftayı geçen bir süre içerisinde Mersin genelinde 50 TIR yardım topladık." İfadelerini kullandı.

Törende kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise, "Sınırımızın hemen yanı  başında, ölüm kalım savaşı veren insanlara, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, hatta aynı dinden aynı ırktan olmasak bile din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın orada bulunan insanlara yardımda bulunuyoruz. Bütün dünya  buna seyirci kalırken, millet kaynaşması örneği  verilerek, yine her türlü sivil toplum örgütü ve vatandaşlarımız seferber olarak bu mazlum insanlara her türlü yardım elini uzattılar, katkı verdiler ve vermeye de devam ediyorlar." İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ağırlıklı olarak  gıda ve giyecek malzemesi yüklü olan yardım TIR'lar dualarla Suriye sınırına uğurlandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.