Muş’ta PKK’den 6 gözaltı 1 tutuklama

Muş’ta PKK’den 6 gözaltı 1 tutuklama

Muş’ta Jandarma tarafından yapılan operasyonlarda, sosyal medyada PKK propagandası yapan 6 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise PKK’ye yardım etmek suçundan tutuklandığı bildirildi.

Muş’ta Jandarma tarafından yapılan operasyonlarda, sosyal medyada PKK propagandası yaptığı tespit edilen 6 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise PKK’ye yardım etmek suçundan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı bildirildi.

Muş Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, Muş Merkez Elçiler, Gümüşali ve Üçsırt Köylerinde ikamet eden 5 kişi ile Merkez Yeşilyurt Mahallesinde ikamet edan bir kişi olmak üzere toplam 6 kişinin, PKK/KCK’nin kamplarına gittikleri, Muş’ta PKK propagandası yapmak üzere görevlendirildikleri, PKK/KCK’ye yardım ve yataklık ettikleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden PKK/KCK’yi övdükleri ve propagandasını yaptıkları tespit edilerek yakalanıp gözaltına alındığı ve Adli işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında ayrıca, “PKK/KCK Terör Örgütüne Bilerek İsteyerek Yardım Etme” suçundan aranan Malazgirt İlçesi Tatlıca Köyü’nde ikamet eden bir kişinin köyde olduğu tespit edilmesi üzerine şahıs Tatlıca Köyündeki ikametinde yapılan aramada yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı Adli Makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.