Şehir içerisinde hayvan besiciliği yapanlara ceza

Şehir içerisinde hayvan besiciliği yapanlara ceza

Mersin’de şehir içerisinde hayvan besiciliği yapanlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kent içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen, otlatan ve ahır yapan şahıslara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Çevre Sağlık ve Etkinlikler Şube Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Koruma ve Denetim ekipleri, kent içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen, otlatan ve ahır yapan, şahıslara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32/1 (emre aykırı davranış) maddesi ile Belediye Zabıta Tembihnamesi’nin 126. maddesine istinaden ‘İdari Yaptırım Karar Tutanağı’ uygulanmaya devam ediyor.” diye belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Kent içerisinde kümes ve ahır yapmak, ticari amaçlı kümes ve ahır hayvanı beslemek, bu hayvanları kent içerisinde otlatmak, gezdirmek ve satışa sunmak yasaktır.” denildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu konuda gelen şikayetlerin değerlendirildiğini ifade ederek, “Hayvan Sağlığı Koruma ve Denetim ekiplerince yapılan kontroller esnasında hayvan besicilerine Tespit Tutanağı ve İdari Yaptırım Karar Tutanağı tanzim edilerek, yasalara riayet etmeyen şahıslara cezai işlem uygulanıyor. Şehir içerisinde hayvan beslemek ve otlatmak kanunen yasaktır ve Zabıta ekiplerimiz tarafından denetimler aralıksız sürdürülerek, halkın sağlığını tehlikeye düşürecek olumsuz davranışlara izin verilmeyecektir.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.