Tarsus'ta Taşkuyu Mağarası turizme açıldı

Tarsus'ta Taşkuyu Mağarası turizme açıldı

Tarsus'ta, 2006 yılında ortaya çıkarılan ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Taşkuyu Mağarası törenle turizme açıldı.

Tarsus’ta Ashab-ı Kehf’in eteklerinde bulunan ve 2006 yılında ortaya çıkarılan Taşkuyu Mahallesi’nde bulunan Taşkuyu Mağarası yapılan törenle turizme açıldı.

Açılış töreninde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93.’ncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında, kente bir turizm değerini kazandırmaktan mutlu olduğunu belirterek, bölge ve Türkiye turizmi açısından çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

Başkan Can konuşmasında, “2006 yılında ortaya çıkarılan ve 2012 yılında Tarsus Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından restorasyon çalışmasına başlanan Taşkuyu Mağarası bugün ülke turizminin hizmetine girmektedir. Taşkuyu Mağarası’nın ayrı bir özelliği bulunmaktadır. Ülkemizin en önemli inanç merkezlerinden biri olan ve Kuran-ı Kerim’de adına süre yazılmış Eshab-ı Kehf mağarasının eteklerinde bulunmaktadır. Eshab-ı Kehf Mağarası ve Taşkuyu Mağarası kentimiz adına, inanç turizmi adına çok önemli değerlerdir.” dedi.

Taşkuyu Mağarası’nın ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, tarihi mağaranın bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada, Tarsus’un 10 bin yıllık geçmişiyle, medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli kent olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Taşkuyu mağarasının hayata geçmesinde emeği olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’a ve restorasyonu yapan firmaya teşekkür plaketi verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.