‘Yasal ve güvenli ticaretin önünü açmak istiyoruz’

‘Yasal ve güvenli ticaretin önünü açmak istiyoruz’

Mersin’e gelerek incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlık olarak yasal ve aynı zamanda güvenli ticaretin önünü açmak istediklerini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mersin’e gelerek buradaki Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı birimlerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

2 günlük ziyaret programlarından dolayı Mersin’e gelen Bakan Tüfenkci, Mersin Limanı'nda liman yetkilileriyle birlikte botla denize açılarak şamandıra ve akaryakıt platformunda incelemelerde bulundu.

Daha sonra limandaki konteyner işlemleri, genişleme alanı, muayene sahası ve soğuk hava depolarını gezen Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada, Mersin limanındaki ticaret hacminin artırmak istediklerini belirtti.

Bakan Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki Mersin, maksimum düzeyde limanından ve ticaret hacminden faydalansın. Ticaret hacmini artırsın. Burada yaşayan insanlarımız güvenilir ticaretten, yasal ticaretten daha fazla faydalansın istiyoruz. Tabi bakanlık olarak yasal ticaretin önünü açmak istiyoruz. İşlemleri hızlandırmakla birlikte güvenliği de asla ve asla ihmal etmek istemiyoruz. Gümrüklerimizde son teknolojiyi nasıl kullanabiliriz, insanların rahatını ve konforunu bozmadan ama güvenliği de maksimum düzeyde sağlayacak şekilde işlemler nasıl yapabiliriz? Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Mersin'in gayri safi milli hasılasının artmasının, Türkiye'nin hasılasının da artırması olduğuna işaret eden Tüfenkçi: “Sağlıklı büyümesini sağlayarak maksimum düzeyde gelişmişliğini ama insanı önceleyen şekliyle gelişmişliğini sağlaması, Türkiye'nin hedeflerini de yakalaması bakımından önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah bu ziyaretlerimiz neticesinde elde ettiğimiz veriler ve sonuçlar hayırlara vesile olur.” şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.