HABER MRK- Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin yaptığı çalışmaya göre Türkiye'de 8 milyon kişinin 2011 seçimlerinden bu yana çeşitli vesilelerle adres değişikliğine gittikleri, bunlardan yaklaşık 1 milyon 400 bininin ise kayıt yaptırmadığı belirlendi.
Parti ve özel şirketler 30 Mart 2014'te gerçekleşecek yerel seçimler ile ilgili çalışmalarını hızlandırıldı. Bu çalışmaların en önemli ayağını ise yerel seçimlerde oy verecek 50 milyonun üzerinde seçmen oluşturuyor. Türkiye'de sık sık adres değişikliğinin yaşanmasından yola çıkan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi, son seçimin gerçekleştiği 2011 yılından bu yana 7 milyon 883 bin 85 seçmenin adres değişikliğine gittiğini açıkladı. Yani eğer bir çalışma yapılmaz ise, şu an için bu seçmenden 1 milyon 382 bini adres değişikliğini bildirmediği için kesinlikle oy kullanamayacak.
1,4 milyon kişinin oyu riskte
Türkiye'de yaklaşık 8 milyon kişinin 2011 seçimlerinden bu yana çeşitli sebeplerle adres değişikliğine gittikleri, bunlardan yaklaşık 1 milyon 400 bininin ise, kayıt yaptırmadığı belirlendi.
İlk yorum yazan siz olun
Siyaset Haberleri
Temel ihtiyaç maddeleri KDV’den muaf tutulmalıdır
Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve kırmızı çizgisidir
Ali Şükrü Bey'i şehadetinin sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Hayatımızı Kur’an’ın rehberliğinde yeniden gözden geçirelim