15. İstanbul yarı maratonu koşuldu

Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu, pandemi ile ilgili üst düzey önlemlerin alındığı ve kısıtlı kontenjan ile 2 bin 500 koşucunun katılımıyla gerçekleşti.

World Athletics tarafından Altın Kategori’ye yükseltilerek dünyadaki en iyi 8 yarı maraton listesine giren ve tarihi yarımada' da koşulan yarı maraton yarışında erkeklerde 1 saat 3 dakika 16 saniyelik (1.03.16) derecesiyle Sezgin Ataç, kadınlarda ise 1 saat 13 dakika 17 saniyelik (1.13.17) derece ile Fatma Demir kazandı.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nu sadece bir spor etkinliği olarak değil, İstanbul’un bir global marka şehre dönüşmesini hedeflediklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şöyle konuştu:

"Yarı maratona yedinci kez ismimizi vermekten mutluluk duyduk. Pandemi nedeniyle hibrit bir yarı maraton deneyimi yaşadık. Fiziksel koşunun yanı sıra sanal koşu da düzenlendi. Ayrıca, paten tutkunları da yarı maratona katıldı. Yarı maratonu bu yıl çevre temasıyla sahiplendik. Fiziksel ve sanal koşuya katılan tüm koşuculara e-atıklardan dönüştürerek ürettiğimiz madalyaları takdim ettik. Çevre için yapacağımız bir başka çalışma da sanal koşuyu uygulama üzerinden tamamlayan koşucular adına fidan bağışında bulunmak olacak. Değerli işbirliklerinden ötürü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor, tüm katılımcıları kutluyoruz.”

Maraton, katılımcı kısıtlaması nedeniyle fiziki koşuda yer alamayanlar için ise ilk kez “Tek başına bizimle koş!” sloganıyla Türkiye’nin en geniş kapsamlı sanal koşusu unvanını elde etmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır
Yapıcıoğlu, Yemenli alim Abdülmecid Zindani'nin taziyesine katıldı
Yapıcıoğlu'ndan İsmailağa Cemaati'ne taziye ziyareti
İsmailağa lideri Hasan Kılıç vefat etti
Küçük çocuklardan boykot protestosu