250 bin şirkete tasfiye yolu göründü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı fiilen ticari hayatta olmayan şirketlere ihtar çekti

Fiilen ticari hayatta olmayan 250 bin şirkete tasfiye yolu açıldı.

Söz konusu şirket ve kooperatiflerin tasfiyesini kolaylaştıran kanundan yola çıkan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 130 binden fazla şirkete ihtar gönderdi.

Temmuz 2012'de yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu ile fiilen ticari hayatta olmayan, kooperatifler dahil ticaret şirketlerinin tespit edilerek, bunların kolaylaştırılmış bazı usullerle tasfiye edilmesine olanak sağlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Mart 2013 tarihine kadar bu kapsamdaki şirket ve kooperatifleri tespit ederek, ihtar gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, çalışmalar sonucunda bugüne kadar, ticaret sicil müdürlüklerince 130 bin 512 şirket ve kooperatife ihtar gönderildiği bildirildi.

İhtar gönderilen şirketlerden, ihtarlara cevap vermeyen 243 anonim, bin 213 limited şirket ve 257 kooperatifin kaydı söz konusu yasal ve idari düzenlemeler uyarınca ticaret sicilinden re'sen silindi.

Açıklamada, 1 Temmuz 2014 tarihine kadar bu düzenlemeler kapsamında yaklaşık 250 bin şirket ve kooperatifin kısa yoldan tasfiye edilmesinin beklendiği bildirildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Asgari ücretin altında olmasın
Ürün güvenliği için yeni düzenlemeler yürürlükte
Ons ne demek, 1 ons altın kaç gr eder, fiyatı nasıl hesaplanır?
Elektrik faturalarında yeni dönem başladı
MTV ilk taksit ödemesi için son gün!