28 Şubat süreci devam ediyor

İLKHA'ya konuşan STK ve Sendika temsilcileri 28 Şubat sürecinin devam ettiğini ifade ederek, 28 Şubat postmodern darbesinin Müslüman halka yönelik bir darbe olduğuna dikkat çektiler.

VAN- 28 Şubat postmodern darbesinin 17. yıldönümü nedeniyle sorularımızı yanıtlayan Memur Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Recep Akbulak ve Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Nazım Yakut, önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Darbelerin arka planı hiç değişmedi”

28 Şubat 1997’de Sincan’da tankların yürütülmesiyle birlikte Müslümanlara yönelik büyük bir postmodern darbe yapıldığını belirten Memur-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, “Bu darbe İslama ve Müslümanlara yapılmıştır. 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart ve 28 Şubat darbelerinin arkasında askeriye var ancak bunlar bazı sivillerin de öncüğünde yapılmıştır. 28Şubat sürecinde Müslümanlara büyük bir darbe indirildi. Suçu hatası olmayan bir sürü Müslüman cezaevlerine dolduruldu. Darbenin arka planında İsrail ve ABD olduğu da zamanla ortaya çıktı. 2001’deki krizler de bunun devamı niteliğindedir. Burada 21 bankanın içi bu şekilde boşaltıldı. Bunun sadece ülkeye maddi zararı 380 milyar doları geçti. Bu sayede gelişmekte olan ülkemiz zarar etti. Fakirleşti ve bu yüzden de insanlar maddi anlamda da çıkmazlara sokuldu” dedi.

“17 Aralık yargı darbesi 28 Şubat’ın devamıdır”

Yapılan darbelerin birbirin devamı niteliğinde olduğunu ifade eden Başkan Şakar, 17 Aralık’ta yapılmak istenen yargı darbesinin ve son günlerde ortaya çıkan dinleme skandallarına da değinerek yapılan darbelerin ortak özelliğinin huzur ortamına tahammülsüzlük olduğunu söyledi.

Yapılan darbelerle Türkiye’nin iyi bir ülke olmadığı izlenimi verilmek istendiğini de sözlerine ekleyen Şakar, Ortadoğu ülkelerini örnek verdi ve halkı uyanık olmaya davet etti.

Şakar, ayrıca Ak Parti iktidarının da mutlaka 28 Şubat mağdurlarına ayırım yapmaksızın haklarını iade etmesi gerektiğini söyledi.

“28 Şubat’ta hedef Müslümanları zaafa düşürmekti”

Daha sonra konuşan Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, da yaşanan darbeyi hatırlatarak amacın İslamın ve Müslümanların dünya üzerindeki yükselişini durdurmak olduğunu belirterek, “28 Şubat İslama karşı yapılan topyekun bir saldırının dışa vurumuydu aslında. Bunun sebeplerine baktığımızda İslam sadece Türkiye’de değil Ortadoğu’da Müslümanların bir güç olması bir güç haline gelmesi yatıyor. Hedefte ise tüm Türkiye de ve Ortadoğu da Müslümanların güç olmasını engellemek yatıyordu.

28 Şubat devam ediyor mu?

İlk zamanlardaki etkisi olmazsa bile yer yer etkileri devam etmektedir. Güllü Çevik bacımıza karşı uygulanan çifte standartlar, İhya Der’e karşı oynanan çirkin senaryolar bu sürecin devam ettiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.

28 Şubat 17 Aralık ilişkisine de değinen Başkan Recep Karabulak, 17 Aralık yargı darbesi ile asıl İslama zarar verme çabası içerisinde olanların gerçek yüzlerinin ortaya çıktığına dikkat çekti.

28 Şubat yargılamalarını da eleştiren Karabulak, bir tarafta 28 Şubat’ın baş aktörlerine dokunulmadığını içeri alınanların serbest bırakıldığını diğer tarafta ise mağdurların haklarının verilmediğini ifade etti.

“Allah’a hesap vereceklerini unutmasınlar…”

Bu darbelerin arkasında duran ve ya çanak tutanların Allah’a hesap verecekleri gerçeğini unutmamaya da davet eden Karabulak, “Bizlerin kurumu tabelası ne olursa olsun Allah’a hesap vereceği gerçeğini unutmaması gerektiğini unutmamalıyız. Allah bir daha o günleri yaşatmasın” diye konuştu.

Dada sonra konuştuğumuz Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Nazım Yakut ise 28 Şubat sürecinden en fazla mağdur olan camia olduklarını ifade ederek, “Yaşanan darbelerin arka planında yatan asıl gerçek hak batıl mücadelesidir” dedi.

Yaşanan darbelerin temel hedefinde Müslümanlar olduğuna dikkat çeken Nazım Yakut, Lobilerin varlığına dikkat çekerek Necmettin Erbakan Hoca’nın o dönemde D8 ile bunu izale etmeye çalıştığını ve bunun İslam birliği ya da mazlumların birliği olduğunu söyledi.

“28 Şubat tutukluları serbest bırakıldı ya mağdurlar…”

28 Şubat Davası tutuklularının bir bir serbest bırakıldığını aktaran Yakut, yapılan yargılamaların sadece göz boyama ve kamuoyunu aldatma olduğunun altını çizerek, “Bugün Türkiye’de devam eden süreçler de suni gündemlerle idare ediliyor. Bu Türkiye’nin gerçek gündemi değildir. Bizler bunu daha önce de ifade ettik.” Şeklinde konuştu.

“Hak batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir”

Mevzunun 28 Şubat devam edip etmeyeceğinden ziyade hak batıl mücadelesinin devam edip etmediği olduğuna dikkat çeken Yakut, “hak batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. Bunun ismi fark etmeksizin devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Van Haberleri

Biçerdöverin giremediği tarlalar tırpanlarla biçiliyor
HAKSİAD, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van'da bir araya geldi
Van’da bir lokantada patlama meydana geldi
Uzmanlardan uyarı: Çocuklara abur cubur tarzı yiyecekler yedirmeyin
Van'da kaçakçılık ve hırsızlık suçları operasyonunda 23 kişi tutuklandı