3 isim 100 bin imza barajını aştı

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde seçmenler tarafından aday gösterilen isimler için imza verme işlemi sona erdi.

Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, seçmenlerin cumhurbaşkanı adayı göstermek istedikleri isim için imza verme işlemi sona erdi.

Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için 254 bin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için 166 bin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için 117 bin imza toplandı.

100 bin imza ile aday olmak için YSK'ya başvuran Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise 2 bin 900 imza toplayabildi ve aday olamadı.

YSK, cumhurbaşkanı geçici aday listesini yarın, kesin aday listesini ise 13 Mayıs'ta ilan edecek.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

NATO, küresel işgal politikalarının silahlı gücüdür
Garantör ülkeler derhal devreye girmeli
Kumarın ve fuhşun her türlüsü yasaklanmalı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Şeyh Said ve dava arkadaşlarını TBMM Genel Kurulunda yâd etti
Ciddi endişeler taşıyoruz