"53 kişinin katledilmesine sebebiyet veren içeride durmayacak da kim duracak"

İçişleri Bakanı Soylu, HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasıyla ilgili tartışmalara değinerek "53 kişinin katledilmesine sebebiyet veren kişi içeride durmayacak da kim duracak." diye sordu.

Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği'nin İstanbul Zeytinburnu'nda verdiği iftarda HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasıyla ilgili tartışmalara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "53 kişinin katledilmesine sebebiyet veren kişi içeride durmayacak da kim duracak." dedi.

Soylu, şunları söyledi: "Selahattin Demirtaş çıksın.' diye bir koro tutturuldu. Neredeyse hepsi aynı şeyin peşinden gidiyor. Batı'ya şirin gözükecekler, 'Bak biz hapisteki birisinin bile çıkmasını isteyenlerden olduk.' diyecekler. Peki, çocuklarımız niçin şehit oldu? Manisa'da, Soma'da, Konya'da, Ilgın'da şehit olan kardeşlerimiz neden gitti o zaman? 53 kişinin bir talimatla katledilmesine sebebiyet veren o insan içeride durmayacak da kim duracak, bunu biri bana izah etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?
Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları
"Medine Sözleşmesi"
İşgalcilerin esir aldığı 15 Türkiyeli aktivist, İstanbul'a ulaştı
Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'a getirildi