90 bin camide Kur'an-ı Kerim tilaveti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın '90 bin camimizin kubbeleri Kur'an sesleriyle inlesin' çağrısı geniş yankı buldu.

Danimarka'nın Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığına her kesimden tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan skandalla karşı tüm Müslümanları sabah namazına çağırmıştı.

Erbaş'ın,"Kur'an Dostları! Haydi sabah namazına! Yarın, sabah namazımızı kılmak ve Kur'an-ı Kerim okuyup dua etmek için camilerdeyiz. Ülkemizin dört bir yanında, 90 bin camimizin kubbeleri Kur'an sesleriyle inlesin, Kur'an'ın nuru yeryüzünü aydınlatsın İnşallah" çağrısı tüm Türkiye'de geniş yankı buldu.

Sabah namazının ardından vatandaşla birlikte dua eden Erbaş "Bütün dünya insanları olarak bir arada yaşamak için birbirimizin inancına, kitabına, ırkına saygı göstermek durumundayız" dedi (İLKHA)

Kur’an-ı Kerim düşmanlarına fırsat verme Ya Rabbi!

Âmin. pic.twitter.com/wnQz07ERXW

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) January 22, 2023

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?