ABD Dışişleri Bakanlığından Türkiye ve S-400 açıklaması: Kaygılıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasına "şiddetle" karşı çıkmayı sürdürdüğünü belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığından Türkiye ve S-400 açıklaması: Kaygılıyız

Ortagus, Ankara'nın Rus sistemini aktive etme kararından geri adım atmadığı yönündeki haberlerden "derin kaygı" duyduklarını kaydetti.

"S-400 satışının CAATSA (ABD'nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası) konusunda süren değerlendirmelere tabi olduğunu" belirten Ortagus, "Bu işlemin ikili ilişkilerde ve NATO'da önemli bir engel oluşturduğunu en üst seviyelerde vurgulamaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey yetkililerinin, bu konudaki tutumumuzu anladığından eminiz." ifadesini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Abd Haberleri

ABD'de silahlı eylem: İki siyonist diplomat öldürüldü
Paranoyak Trump yine tehdit etti
BM: Trump'ın Gazze planı ahlaksız ve sorumsuzca
ABD'de alevler yayılmaya devam ediyor
İsrail terörist bir devlettir