'ABD, Kudüs Gücü'nün Yemen'deki sorumlusunu da hedef aldı' iddiası

ABD ordusunun, General Kasım Süleymani'nin katledildiği gün Yemen'de, Kudüs Gücü'nün Yemen'deki sorumlusunu da hedef aldığı ancak başarısız olduğu bildirildi.

Açıklama, adının açıklanmasını isteyemeyen üst düzey ABD'li yetkililerden geldi. Yetkililer, ordunun düzenlediği bir hava operasyonunda İran Devrim Muhafızları bünyesindeki üst rütbeli komutanlardan Abdülrıza Şahlai'nin hedef alındığını ancak görevin başarılamadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kudüs Gücü'nün mali kaynaklarına darbe vurulmasına yönelik bilgi paylaşanlara 15 milyon dolarlık ödül koymuştu.

Bakanlık, Şahlai'nin "uzun zamandır dünya çapında Amerikalılar ve ABD'nin müttefiklerini hedef aldığını" ve Irak'ta koalisyon güçlerine karşı çok sayıda suikast eylemi planladığını öne sürüyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemen Haberleri

Yemen Başbakanı ve bazı bakanlar siyonist rejim saldırısında şehit oldu
İşgal altındaki hedefler başarıyla vurulmuştur
Ensarullah'tan "Ben Gurion Havalimanı"na balistik füze
Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı
ABD savaş uçağı Ensarullah'ın füzelerinden kaçarken denize düştü