ABD, Pakistan Talibanı'nı öfkelendirdi

Pakistan Savunma Üretimi Bakanı Rana Tanveer, "Mesud'un ölümünden sonra Taliban çok öfkeli, o yüzden şu anda barış müzakerelerinin gerçekleşmesi mümkün değil'' dedi

Pakistan Savunma Üretimi Bakanı Rana Tanveer, "Hekimullah Mesud'un ölümünden sonra Taliban çok öfkeli, o yüzden şu anda barış müzakerelerinin gerçekleşmesi mümkün değil'' dedi.

 Tanveer, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerin başlaması için çaba sarf etmeye devam edeceklerini ancak Mesud'un öldürülmesinin ardından bir süre beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Tanveer, şöyle konuştu: Taliban'ın inkar etmesine rağmen biz müzakere için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Ancak Mesud'un öldürülmesinin ardından müzakereler ancak 2-3 ay sonra gündeme alınabilir. Hekimullah Mesud'un ölümünden sonra Taliban çok öfkeli, o yüzden şu anda barış müzakerelerinin gerçekleşmesi mümkün değil. Diyalog sürecinin tekrar başlatılması için uygun zaman beklenmekte. Askeri operasyon son seçenektir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Pakistan Haberleri

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı
Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı
Li Pakistanê bi sedan rêwîyên trênê êsîr hatin girtin
Eski Pakistan Başbakanı Han'a silahlı saldırı
Hejmarê miriyan derket 318 kesan