ABD para akışını kesmeye çalışıyor

Afganistan'da zor günler geçiren ABD, Pakistan ve Afganistan'daki militanlara para akışını kesmenin yollarını arıyor.

ABD ve NATO Afganistan'da sık sık Taliban saldırılarına hedef oluyor. Son zamanlarda Afgan ordusu ve polisinden NATO askerlerine yönelik saldırılarda da önemli oranda artış var.

Şimdilerde ABD, savaşçılara para akışını kesmenin yollarını arıyor.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Luke Bronin, Pakistan'a iki günlük bir ziyaret düzenledi. Bronin, Pakistan'da finans, bankacılık ve güvenlik yetkilileriyle biraraya geldi.

ABD elçiliğinden yapılan açıklamada, Bronin'in, Pakistan İçişleri Bakanı Rehman Malik, Finans Bakanı Hafız Şeyh ve Federal Soruşturma Bürosu ve Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileriyle de biraraya geldi.

Bronin perşemde günü de Karaçi'yi ziyaret etmiş ve Pakistan Devlet Bankası ve özel bankaların yetkilileriyle görüşmüştü.

Geçen hafta ise Afganistan'da banka temsilcileri ve yetkililerle biraraya geldi.

Pakistan ve Afganistan'daki savaşçılara para akışını kesmek için düzenlenen bu toplantılarda alınan kararlar ise elçilik açıklamasında yer almadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı