ABD Senatosu, Trump'ın suçsuz olduğuna karar verdi

"Görevi kötüye kullanma" ve "Kongre'nin soruşturmasına engel olma" suçlamaları yöneltilen ABD Başkanı Donald Trump'ın azil davasında, Senato'da oylama yapıldı.

İlk tur oylamada senatörler, Trump'ı görevi kötüye kullanma suçlamasından akladı. 48 senatör Trump'ın suçlu olduğu yönünde oy kullanırken, 52 senatör Trump'ın suçsuz olduğu yönünde oy verdi.

Kongre'ye engel olma suçlamasına ilişkin oylamadan da Trump'ın suçsuz olduğu sonucu çıktı. 53 senatör Trump'ın suçsuz olduğuna hükmetti. 47 senatör ise Trump'ın suçlu olduğu yönünde oy kullandı.

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, Trump'ın azline onay vermişti. Bunun üzerine oylama Senato’ya taşınmıştı.

Azil soruşturması, Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’e, siyası rakibi Joe Biden ve oğlu Hunter Biden’ın iş faaliyetlerini soruşturması için baskı yaptığı ve bu ülkeye yönelik ABD yardımlarını da pazarlık kozu olarak kullandığı iddiasıyla başlatılmıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Abd Haberleri

Dünya elitlerinin ahlaksızlığını ortaya çıkaran karanlık ağ
Şehadetinin 61'inci yılında muvahhid bir direniş sesi: Malcolm X
Epstein dosyası: Zengin elit sapkınlığı ve siyonist rejim bağlantısı
Epstein’in siyonist israil rejimine yardım ettiği ortaya çıktı
Epstein dosyaları açıldı, "ahlaki çürüme" tartışması büyüdü