ABD’de çarşaflı kadın nikabını açmadığı için mağazadan kovuldu

ABD’nin Indiana eyaletinde çarşaflı bir kadın yüz örtüsü olan nikabını açmadığı için alışveriş yapmak istediği mağazadan kovuldu.

Sarah Safi (32) isimli çarşaf giyen Müslüman bir kadın, yüz örtüsü olan nikabını açmadığı için alış veriş yapmak istediği mağazadan kovuldu.

Olay ABD’nin Indiana eyaletinde yaşandı. Barbekü kömürü almak için pazartesi öğleden sonra Gary kentinde Garfield sokakta bulunan Family Dollar isimli bir mağazaya giren Sarah Safi, tezgahtar kadının tepkisiyle karşılaştı.

Tezgahtar kadının kendisine, “'Hanımefendi, yüzünüzü açmanız gerekir. Yoksa benim mağazamdan çıkmalısınız.” dediğini söyleyen Safi, dini vecibelerini yerine getirmek için böyle giyindiğini kadına aktardığını belirtti.

Yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesi Facebook’a da yükleyen Safi, mağaza yetkililerinden özür beklediğini ifade etti. (İLKHA)





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı