ABD'den Tayvan'a 2,37 milyar dolarlık silah satışı

ABD, Tayvan'a 2 milyar 370 milyon dolar değerinde Harpoon Kıyı Savunma Sistemi ile ekipman satışı yapacak.

Bu sistemlerin; 400 adet RGM-84L-4 Harpoon Block II karadan fırlatılan füze, 4 adet RTM-84L-4 Harpoon Block II tatbikat füzesi, 411 konteyner, 100 Harpoon Kıyı Savunma Fırlatıcı İntikal Birimi, 25 adet radar aracı ve yedek parçalar ile test ve destek malzemelerinin olduğu kaydedildi.

ABD, geçen hafta da Tayvan'a 1,8 milyar dolar değerinde F-16 uçaklarında kullanılan füze ve HIMARS roket sistemleri satacağını duyurmuştu.

Tayvan'ı kendisine ait "isyancı bir vilayet" olarak gören Çin ise, Tayvan'a silah sağlayan ABD'li şirketlere yaptırım uygulanacağını açıkladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Abd Haberleri

ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu
Trump'tan Netanyahu'ya: Gazze savaşını bitir
ABD'de silahlı eylem: İki siyonist diplomat öldürüldü
Paranoyak Trump yine tehdit etti
BM: Trump'ın Gazze planı ahlaksız ve sorumsuzca