ABD’nin Devrim Muhafızları kararı kesin ve sert yanıt bulur

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçı, ABD’nin Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesine almasının stratejik bir hata olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçı, ABD’nin Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesine almasının stratejik bir hata olduğunu ve buna İran tarafından sert şekilde karşılık verileceğini açıkladı.

İran devlet televizyonunda bir programa katılan Irakçı, ABD askerlerinin Fars Körfezi’ndeki varlığına işaret ederek, "Fars Körfezi’nin korumasını Devrim Muhafızları üstlendiği için yeni olaylara tanık olabiliriz." diye konuştu.

ABD’nin İran’ın kırmızı çizgilerinden birini reddettiğini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın bölgede birçok cinayet işlediğini kaydetti.

ABD’nin Devrim Muhafızları kararının büyük sonuçlar doğurabileceğinin altını çizen Irakçı, "Bundan böyle bölgedeki üslerinde Amerikalılar, Amerikan askeri değildir. Bize göre bu üsler terör üssü, buradaki askerler ise teröristlerdir." diye ekledi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok