Abdülkadir Geylani’yi anma gecesi düzenlendi

Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu'nda Gavs-ı Azam Abdülkadir Geylani’nin 850'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma töreni düzenlendi.

Abdülkadir Geylani’yi anma  gecesine Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Müftüsü İhsan Açık, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Kadiri Tarikatı şeyhlerinden Seyyid Şeyh Ubeydullah El Kadiri ile Şeyh Ahmet El Kadiri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program Gavs-ı Azam Abdülkadir Geylani’nin üzerine bestelenmiş ilahilerle devam etti. Daha sonra semazen gösterisi yapıldı.

Programa davetli olarak katılan M.Fatih Çıtlak, Abdülkadir Geylani’nin hayatından kesitler sundu.

Daha sonra Kadir-i Devran Zikri'nin de yapıldığı gecede eğitimlerini tamamlayan âlimlere salavatlar eşliğinde icazetleri verildi. (Ramazan Casuk/Mustafa Gül- İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza