Abdulkadir Molla'nın idamı ertelendi

Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami Lideri Molla'nın idam cezasının gözden geçirilmesi talebini değerlendirmeye başladı.

BANGLADEŞ - Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami Lideri Molla'nın idam cezasının gözden geçirilmesi talebini değerlendirmeye başladı.

 

Bangladeş`te Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla`nın avukatlarının, müvekkillerine verilen idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi talebini değerlendirmeye başladı.
Molla`nın avukatları, Bangladeş hükümetinin, gerekli tüm yasal işlemleri tamamlamadan müvekkillerini idam etmek için hazırlık yaptığını belirterek, infazın ertelenmesi için dilekçe vermişti.

 

Bangladeş`in en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslami`nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi`ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi`nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül`de Molla`ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı.

 

Bir kişi hayatını kaybetti
Bu arada polisin, ülkenin güneyindeki Feni kentinde Molla`ya verilen idam cezasını protesto eden Cemaat-i İslami yanlılarına ateş açması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bangladeş Haberleri

Bangladeş'te yerel seçimler sırasında olaylar çıktı
Bangladeş'te tekne ile gemi çarpıştı. 5 ölü
Bangladeş'te dang hummasının daha ölümcül varyantı ülke genelinde yayılıyor
Bangladeş'te gemi kazası: 21 ölü
Bangladeş'te tekneye yıldırım düştü: 17 ölü