"Adaleti kaybetmelerine sebebiyet veren zihniyetlerde adaleti arıyorlar"

Hz. Muhammed'in ardından gerçek adaletin yeryüzünden çekildiğini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, günümüzde pek çok kesimin kendilerine zulmeden, adaleti kaybetmelerine sebebiyet veren zihniyetlerde adaleti aradığını belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İLKHA'ya yaptığı değerlendirmede, gerçek adaletin ancak Hz. Muhammed'in hayatının örnek alınmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen Kutlu Doğum etkinliğine insanların akın ettiğini ve alanı hınca hınç doldurduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, bir gazetenin bu tür etkinlikleri "FETÖ projesi" olarak nitelemesine de tepki gösterdi.

Yapıcıoğlu, "Özellikle son bir kaç gündür Kutlu Doğum etkinliklerin FETÖ projesi olduğu yönündeki iddialar yaygınlaştıktan sonra kalabalığın daha da artmış olması anlamlıdır. Özellikle Batman halkı ve bu etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu FETÖ denen o şebekeden, FETÖ denen o yasadışı organizasyondan belki en büyük mağduriyeti yaşamış. Onların elleriyle, onlardan en büyük zulmü görmüş bir topluluk daha önce belki salonlarda kapalı alanlarda yapılan etkinlikleri alanlara taşıdılar. Elhamdülillah artık şehirlerin en büyük miting alanları bile bu kalabalıkları almaz oldu. Onları da taşar bir vaziyete geldiler." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun ana tema olarak belirlediği "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasına da değinen Yapıcıoğlu, "Özellikle bu sene Adalet teması öne çıktı. Bir şeyi nerede kaybetmişsek orada aramalıyız. Resulullah (sav) ve onun Raşit halifelerinden sonra adalet yavaş yavaş yeryüzünden çekildi. Her taraf zülüm doldu. İnsanlar her tarafta adaleti arıyor. Pek çok kez, adaleti arayanlar tam olarak onu nerede arayacaklarını iyi seçemiyorlar. Belki onlara zulüm eden, onların adaleti kaybetmelerine sebebiyet veren zihniyetlerde adaleti arıyorlar. Fakat mümkün değil. Biz adaleti nerede kaybetmişsek orada arayacağız. Biz adaleti, ilahi hüküm hakim olmaktan çıktıktan sonra kaybettik. Beşer beşere hükmetmeye başladıktan sonra, insanlar başkalarını kendilerine kul etmek için onlara türlü zulümleri reva gördüler. Zaten insanların birbirine tahakküm etmesi bile başlı başına bir zülümdür. Artık adaleti kaybettiğimiz yerde aramaya başladığımıza göre onu bulmamız yakındır diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan- İLKHA)










 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Batman'da Dünya Yetimler Günü'ne özel iftar etkinliği
Dane mısır üreticilerine ekim öncesi bilgilendirme toplantısı