Adana'da dağda mahsur kalan çoban yaralı kurtarıldı

Adana’da hayvanlarını otlatmak için dağa çıkan çoban, dağda mahsur kalınca, UMKE tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Adana’da hayvanlarını otlatmak için dağa çıkan çoban dağda mahsur kalınca, UMKE tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Çoban ambulans helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

Pozantı ilçesinde meydana gelen olayda, Sami Helit (42) isimli çoban sabahın erken saatlerinde hayvanlarını otlatmak için dağa çıktı. Dağda hayvanlarını otlattığı sırada kayalıklar arasında dengesini kaybeden Helit taşların üzerine düşerek yaralandı.

Telefon ile yakınlarına ulaşan Helit yardım istedi. Yakılarının haber vermesi ile bölgeye ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yaralı çobana ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra çobanı ambulans helikopterle Adana’ya gönderdi.

Helit, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.  (Sacit Pişgin - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Adana Seyhan Reşatbey Mahallesi'nde boğazına kaçan kuru yemişten Heimlich manevrası ile kurtarıldı
Adana Seyhan Tellidere Caddesi'nde dönercide silahlı saldırı 1 ağır yaralı
İş yerine silahlı saldırı 1 yaralı
Adana Seyhan Yenibaraj Mahallesi'nde silahlı saldırı, 3 ölü
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde işçinin kıyafeti alev aldı