Adana’da kadın çiftçi eğitimleri başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol ile “Kadın Çiftçi Eğitimleri” başladı.

İmzalanan protokolün amacı “Kadın Çiftçi Eğitimi” programı ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal konularda geliştirmek olarak belirtildi.

Eğitim programı çerçevesinde Adana’da her ilçeden bir pilot köy belirlenerek konu uzmanları tarafından eğitimler verilmeye başlandı.

Hem tarlada hem evinde çalışan kadın çiftçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için Feke- Sülemişli, Yumurtalık-Sugözü, Karaisalı-Durak, Pozantı-Kamışlı, Yüreğir-Çelemli mahallelerindeki 70 kadın çiftçiye, aile içi iletişim, evlilik öncesi eğitim, ev ekonomisi, gıda hijyeni ve gıda muhafaza yöntemleri, karışık sebze yetiştiriciliği, sebzelerde gübreleme, zirai mücadele ilaçlarının kullanımında dikkat edilecek noktalar, bilinçsiz ilaç kullanımının çevreye, ürüne ve insan sağlığına etkileri, hayvan yetiştirme, hayvan hastalıkları, kooperatifçilik, liderlik, girişimcilik ve kadın konularında eğitim verildi. Kadın çiftçilerin eğitim programları soru ve cevapların ardından sona erdi.

En geç Mayıs ayında bitmesi planlanan eğitimlerin, diğer ilçe köylerde de devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi
Vahşi sulamaya karşı uyarı: Ürüne ve toprağa ciddi zararı var