Adana'da karpuz hasadı başladı

Türkiye'nin karpuz üretim merkezlerinden biri olan Adana'da turfanda karpuz hasadına başlandı.

Adana'da karpuz hasadı başladı

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, erken dönem karpuz hasadına başlanan Adana'da bu yıl yaklaşık 745 bin ton ürün beklediklerini bildirdi.

Adana'da bu yıl ilk hasadın Karataş ilçesi Bahçe ve Kapı mahallelerinde başlandığına dikkat çeken Tekin, karpuzun tarla kilo fiyatının 3,5-5 TL arasında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl Adana'da 112 bin 837 dekar alanda 789 bin 889 ton karpuz hasadının yapıldığını hatırlatan Tekin, bu yıl ise 110 bin dekardan 745 bin ton ürün beklediklerini bildirdi.

Türkiye karpuz üretiminin yüzde 22,6'sını karşıladıklarını dile getiren Tekin, Adana'nın yine birinci sırada yer aldığını söyledi.

Tekin son olark dekar başına karpuz veriminde de Adana'nın Türkiye ortalamasının yüzde 50 üzerinde rekolte elde ettiğini kaydetti. 


Adana'da karpuz hasadı başladı

Adana'da karpuz hasadı başladı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Adana Seyhan Reşatbey Mahallesi'nde boğazına kaçan kuru yemişten Heimlich manevrası ile kurtarıldı
Adana Seyhan Tellidere Caddesi'nde dönercide silahlı saldırı 1 ağır yaralı
İş yerine silahlı saldırı 1 yaralı
Adana Seyhan Yenibaraj Mahallesi'nde silahlı saldırı, 3 ölü
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde işçinin kıyafeti alev aldı