Adana’da sosyete pazarlarının kurulmasına yasak getirildi

Corona virüs tedbirleri kapsamında hayvan pazarlarından sonra sosyete pazarlarının da kurulması geçici süreliğine askıya alındı.

Adana’da sosyete pazarlarının kurulmasına yasak getirildi

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, daha önceden Corona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle hayvan pazarlarının geçici süreliğine kapatıldığı hatırlatarak, buna Sosyete Pazarı’nın da eklendiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Vatandaşlarımızın küçük gruplar halinde de olsa bir araya gelerek temas ettiği aynı zamanda da kamuya açık alanlarda temizlik ve hijyen sorunu oluşturarak hastalığın yayılma ve bulaşma riskini artıran ve hiçbir yasal dayanağı olmadan park, cadde, sokak gibi kamuya açık alanlarda hayvan satışı yapılmasının tamamen yasaklanmasına, gıda gibi temel ihtiyaç maddeleri satışını kapsamayan ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bir araya geldiği ve halk arasında ‘Sosyete Pazarı’ olarak adlandırılan yerlerde gerek alışveriş sırasında gerekse para ve para üstü alışverişinde yoğun temas nedeniyle hastalığın bulaşma ve yayılma riski nedeniyle söz konusu bu pazarların geçici süreyle faaliyetlerinin durdurulmasına hastalığın yayılma ve bulaşma riskine karşın geçici süreyle ikinci bir emre kadar durdurulmasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA


Adana’da sosyete pazarlarının kurulmasına yasak getirildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Adana Seyhan Reşatbey Mahallesi'nde boğazına kaçan kuru yemişten Heimlich manevrası ile kurtarıldı
Adana Seyhan Tellidere Caddesi'nde dönercide silahlı saldırı 1 ağır yaralı
İş yerine silahlı saldırı 1 yaralı
Adana Seyhan Yenibaraj Mahallesi'nde silahlı saldırı, 3 ölü
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde işçinin kıyafeti alev aldı