Adana'da yasadışı kürtaj baskını

Adana'da özel bir sağlık kuruluşuna düzenlenen baskında 4'ü doktor olmak üzere toplam 21 kişi gözaltına alındı.

ADANA - Merkez Seyhan ilçesinde özel bir sağlık merkezinin yasal sınırın üzerindeki gebeliklerin sonlandırdığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.


Eş zamanlı olarak değişik adreslere yapılan baskında aralarında doktorlar ve hamile kadınların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınanlar arasında bulunan kadın doğum uzmanları H.İ, B.K, N.B ve C.C'nin 9 bin lira ücret karşılığında yasal olmayan şekilde kürtaj yaptığı iddia edildi. Şüphelilerin ifadelerinde suçlamayı kabul etmediği öğrenildi.


İfadeleri tamamlanan şüphelilerden aralarında 4 doktorun da olduğu 12'si bu sabah geniş güvenlik önlemi altında, 'Yasal olmayan şekilde kürtaj' suçlamasıyla adliyeye sevk edilirken diğer şüphelilerin ise sorgusu sürdüğü bildirildi. (Yunus Emre-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Bir ölü, 5 yaralı
Adana’da minibüs ile otomobil çarpıştı: Bir ölü, 3 yaralı
Furkan Vakfı Başkanı Kuytul ve eşi gözaltına alındı
Adana'da kardeş kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
Adana'da Mevlid-i Nebi coşkusu