AFAD: Van'da artçı deprem aktivitesi sürüyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün gece Van'da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Paylaşılan bilgi notunda artçı deprem aktivitesinin devam ettiği bildirdi.

AFAD –Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Van’ın merkezinde, 24 Haziran saat 01.35’te 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtilerek,  sonraki saatlerde bölgede büyüklükleri 1,8 ile 3,2 arasında değişen 5 artçı depremin daha gerçekleştiği belirtildi.

Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 0.9 kilometre ile Mollakasım Köyü olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Yer kabuğunun 30.45 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası AFAD Van’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 3G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak olumsuz herhangi bir ihbarın olmadığı tespit edildi.

Açıklamada, “Deprem, Van il merkezi ile ilçelerin yanı sıra yakın çevrede de hissedildi. Bölgedeki artçı deprem aktivitesi devam ediyor.” denildi.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Van’da silahlı kavga: Baba-oğul hayatını kaybetti
Van'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Kemalizm'in Kürtçe algısı bir düşünce biçimi değil; oyalayıcıdır
Medresetü'z Zehra gerçekleşseydi bugünkü kimlik ve dil temelli ayrışmaların büyük kısmı yaşanmayabilirdi
Kürd meselesi adalet temelinde çözülür