Afganistan'da Taliban saldırdı: 7 ölü

Taliban'ın Afganistan'ın güneyinde düzenlediği bir bombalı saldırıda 4 Afgan istihbarat görevlisi ile 3 NATO askeri öldürüldü.

Taliban'ın Afganistan'ın güneyinde düzenlediği bir bombalı saldırıda 4 Afgan istihbarat görevlisi ile 3 NATO personeli öldürüldü. Geçen hafta, güneyde Afganistan istihbarat servisi Ulusal Güvenlik Başkanlığı'na iki saldırı düzenlenmiş oldu.

TOLONews'un haberine göre Kandahar'ın Maruf bölgesindeki saldırıda Taliban savaşçısı, istihbarat binasının ilk kapısında bulunan Afgan ve koalisyon personelini hedef aldı.

Saldırıda 4 Afgan istihbarat personeli ile 3 NATO askeri ve bir ISAF personeli öldü. 3 Afgan istihbarat elemanı da yaralandı.

ISAF ölümleri doğrularken, ölen 2 NATO personelinin milliyetlerini açıklamadı.

Taliban da saldırıyı üstlenen bir açıklama yaptı. Bombalı saldırıyı düzenleyen Taliban savaşçısının, Kandahar'dan Abdulcabbar olduğu açıklandı.

Taliban açıklamasında, savaşçının iki helikopterle bölgeye gelen yabancı işgalciler ve beraberindeki bölge istihbarat şefini hedef aldığı belirtildi.

Ülkenin güneyinde düzenlenen başka bir bombalı saldırıda bir ISAF personeli daha öldürüldü. ISAF bu askerin de milliyetini açıklamadı.

8 Ekim'de de bir Taliban savaşçısı, Ulusal İstihbarat Başkanlığı'nın Laşkar Gah'taki binasında düzenlediği saldırıda 2 İstihbarat elemanını öldürmüştü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı