Aile Eğitim Programı'ndan 2,2 milyon kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Aileyi güçlendirmek için düzenlediğimiz Aile Eğitim Programı'mızdan 2,2 milyon kişi yararlandı." dedi.

AEP ile ailelerin güçlendirilmesi, ailelerin sahip oldukları imkânları daha iyi kullanabilmeleri, aile değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarımını amaçladıklarını kaydeden Yanık, İl müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığı ile bu eğitimleri ücretsiz olarak ailelere sunduklarını ifade etti.

Bakan Yanık, "Eğitim, Ailede Başlar' anlayışıyla hayata geçirdiğimiz programımız kapsamında yaklaşık 1,1 milyon kişi iletişim alanında, 495 bin kişi sağlık alanında, 168 bin kişi medya alanında, 245 bin kişi hukuk alanında ve 198 bin kişi de iktisat alanında eğitim aldı" diye konuştu.

Hayatın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi veriliyor

Beş alan (Aile Eğitim ve İletişim, Hukuk, İktisat, Medya, Sağlık) ve 28 modülden oluşan AEP, ailelerin eğitim ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandı. Aile eğitimi ve iletişim alanında yer alan modüllerle (7 modül), aile hayatının farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek farkındalık ve becerilerin kazandırılması amaçlanırken; hukuk alanında yer alan modüllerle (5 modül), aile ile ilgili hukuk bilgisinin en sade ve anlaşılır dilde aktarılması, bu sayede aile bireylerinin hak ve ödevleri konusunda farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Medya ve aile bütçesi yönetimi dersleri veriliyor

İktisat alanında yer alan modüllerle (5 modül), iktisadi süreçlerle ilgili ailelere farkındalık kazandırmak, ailelerin mevcut iktisadi kaynaklarını verimli ve etkili kullanabilmesini sağlamak, ev harcamaları ve tüketimlerini ihtiyaca uygun olarak yapabilmeleri konusunda destek verirken; medya alanında yer alan modüllerle (4 modül), medya imkânlarından en üst seviyede faydalanmalarına ve gelebilecek zararları da en aza indirebilecek bilgi ve beceriye sahip olmalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Sağlık alanında yer alan modüllerle de (7 modül) aile sağlığını korumaya ve geliştirmeye, ailenin yaşam kalitesini yükseltmeye katkıda bulunmak, hastalıklarla daha etkin mücadele etmek, sağlık maliyetlerini en aza indirerek ve verimliliği artırarak toplumun güçlendirilmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

MEB yeni eğitim müfredatını açıkladı
Psikolojik Danışman Çökük: "Başarıya giden yol sabır, kararlılık ve disiplinle açığa çıkacaktır"
Otizmli çocukların ailelerine bilinçli yaklaşım şart
Seçimin ertesi günü okullar tatil edildi
MEB: Ülke Geneli 2. Dönem 1. Yazılı ortak sınavlar, 26-27 Mart'ta yapılacak