Altun'dan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarından Türkiye'nin sorumlu tutulmasına tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarından Türkiye'yi sorumlu tutanlara, geçmişteki hataları tekrarlamamaları ve Kıbrıs Türklerinin milli iradesine saygı duyulmasını istedi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Olağan şüpheliler, KKTC'de dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarından Türkiye'yi sorumlu tutuyor." diyerek Kıbrıs Türklerinin iradesini inkar politikasından vazgeçmenin zamanının geldiğini söyledi.

Altun, "Kıbrıs Türkleri, uluslararası toplumun Kıbrıs meselesini diyalog yoluyla çözme çabalarını her zaman destekledi. Ancak her seferinde Avrupa Birliği ve diğer aktörler tarafından yüzüstü bırakıldılar.  Geçmişteki hataları tekrarlamayın ve Kıbrıs Türklerinin temsiliyetini kabul edip, milli iradesine saygı duyun. Gelin, Kıbrıs'ta adil ve hakkaniyetli bir çözüm için birlikte çalışalım." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti