Amacımız namazlı bir neslin yetişmesidir

Ağustos ayını "namaz ayı" olarak ilan eden Kur'an Nesli Platformu, Şanlıurfa’da 7-10 yaş arası çocuklar için "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla namaz öğretimi programı düzenliyor.

Kur'an Nesli Platformunun namazın önemine dikkat çekmek ve toplumda namaz bilincini oluşturmak amacıyla 6-10 yaş arası çocuklara yönelik birçok ilde düzenlendiği "Hayat Namazla Güzel” etkinlikleri Şanlıurfa’da da devam ediyor.

Düzenledikleri etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü Orhan Bora, çocuklara yönelik namaz etkinliklerin Şanlıurfa merkez ile beraber 12 ilçede düzenlendiğini söyledi.

Bora, “Kur’an Nesli Platformu olarak Şanlıurfa’da ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinlikleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız Şanlıurfa’nın tüm ilçelerinde de var. Bu süreç içerisinde çocuklara 15 günlük bir eğitim programı düzenliyoruz. Çocukların namazı hayatlarında bir düstur haline getirebilmeleri için bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Programımızın teması ‘Hayat Namazla Güzeldir.’ Bunun için bizim bu etkinlikleri yapmaktaki maksadımız çocuklara namaz eğitimi vermektir.” dedi.

“Kur’an-ı temel alan bir neslin yetişmesi için bu programları düzenliyoruz”

Namazı çocuklara sevdirecek çeşitli programların ve etkinliklerin düzenlendiğini ifade eden Bora, “Bu etkinliğin yanında da çocuklara sosyal etkinlik adı altında boyama, bilgi yarışmaları, geziler ve tarihi camilerin gezilmesi gibi çeşitli geziler düzenliyoruz. Bu etkinliklerdeki amacımız, toplumumuzda maalesef ki vuku bulan namazsızlık hastalığının tedavisini yapmaktır. Hayatına namazı temel alan, namaz çerçevesinde hayatını şekillendiren ve Allah’ın emirlerini yerine getirme noktasında Kur’an-ı temel alan bir neslin yetişmesi, namazlı bir neslin yetişmesi için bu programları düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza