Ankara sokağa çıkma yasağı ile birlikte sessizliğe büründü

​Yeni tip Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 48 saat süreyle geçerli olacak sokağa çıkma yasağının ardından Ankara'da cadde ve sokakların boşaldığı gözlendi.

Covid-19 salgının dünyada hızla yayılmasının ardından Türkiye'de de önlemler alınmaya devam ediyor. Salgına karşı alınan önlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından saat 24.00'da başlayıp, 12 Nisan saat 24.00'a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği iller arasında yer alan Ankara'nın cadde ve sokaklarında da büyük bir sessizlik hakim oldu.

Yasağın geçerli olduğu 31 şehirden biri olan başkentte halk sessiz bir sabaha uyandı. Büyük bir sessizliğin hâkim olduğu kentin en işlek caddeleri, sokakları ve meydanları boş kaldı.

Sessizliğe bürünen başkentte, polis ekipleri birçok noktada kontrol noktaları oluşturdu ve devriye gezdi. Sabah saatlerinde sadece sokağa çıkma yasağının kapsamı dışında kalan kişilerin işe gitmesine izin verildi.

Kentin araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu yerlerinden olan İzmir, Sakarya, İran, Yüksel ve Arjantin Caddeleri ile Karanfil Sokak, Kızılay Meydanı, Güven Park, Genç Park, Seymenler Parkı ve tüm camiler ilk defa bu kadar sessiz kaldı.

İLKHA






































İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular